+45 28 40 75 05 ronenw@thalmay.dk

Om Ronen Thalmay

 

Ronen Thalmay er født i 1973 i Glostrup – som søn af en israelsk mor og en musikelskende, danskfødt far med polsk-russiske rødder.

Interessen for musik startede tidligt, men først som 15-årig begyndte han at spille klaver. Adgangen til sin skoles musiklokale spillede en ikke uvæsentlig rolle.

På skolens klaver kastede Ronen sig med en umættelig appetit ud i at lære sig selv at spille klaver. Egne, små kompositioner fungerede som træningsøvelser, hvorigennem han kunne blive en bedre pianist. Dramatiske og intense toner prægede musiklokalet, ikke mindst når klassekammerater fik lov at lytte med.

I 1993, som 20-årig, ansøgte han og blev optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, med klaver som hovedfag.

To år senere prøvede Ronen for første gang kræfter med at lave filmmusik, til kortfilmen “Historien om en cykeltur”. Filmen var en del af en filmkonkurrence på DR, hvor filmen senere blev vist. For Ronen blev opgaven skelsættende – udtryksfuld og billedskabende musik havde altid haft en særlig indvirken på ham, og den slags musik lå naturligt til hans eget musikalske udtryk.

Det Danske Filminstitut tilknyttede i 1998 Ronen som live akkompagnatør til Cinematekets visninger af stumfilm. Dette samarbejde har fungeret siden, og Ronen har akkompagneret til en lang række danske og udenlandske stumfilm. I flere tilfælde har han desuden komponeret musik – for både klaver og mindre kammerorkestre – til særvisninger af stumfilm

Fra 2003-2006 komponerede Ronen scores til DVD-udgivelser af klassiske danske stumfilm.

Gennem de sidste 20 år har han komponeret musik til en række forskelligartede filmprojekter. Sideløbende hermed er Ronen sanger i klezmergruppen Mazel, hvortil han også har bidraget med adskillige kompositioner.